ATELIER KALINA, Pachtův palác, Karoliny Světlé 34, Praha 1 PO - NE: 11:30 - 16:00, 18:00 - 23:30 +420 246 028 061

O nás

Atelier Kalina v Pachtově paláci navazuje ve svém přístupu na restauraci Kalina cuisine & vins.

Stále je pro nás nejdůležitější vaření z prvotřídních surovin a kombinace přirozeného jídla s klasickými víny, ale tentokrát náš šéfkuchař Mirek Kalina, porotce soutěže Masterchef ve spolupráci s talentovaným Michalem Húskem připravuje to, co on sám nazývá- Moderní českou kuchyní.

Interiér restaurace je opět podřízen funkčnosti a jednoduchosti, jeho dominantou je průhled do kuchyně skrz velkou skleněnou stěnu, kde můžete vidět kuchaře při práci. Venkovní terasa, v palácovém nádvoří- dokonale ukrytá před rušivými zvuky ulice, láká k příjemnému posezení.

Těšíme se na vaši návštěvu

Šéfkuchař Mirek Kalina a sommelier Vít Hepnar  


Kuchyně

Opravdový kulinářský zážitek
Naše recepty tentokrát intenzivněji vychází z domácí české kuchyně, jakou všichni známe od svých babiček a maminek. Kromě stálého jídelního lístku u nás večer najdete denní speciality a čerstvé ryby a v kavárně Café la Creme vás jistě zaujmou naši cukráři či kuchaři prvotřídními snídaněmi či jednoduchou celodenní bistro-kuchyní. Za slunečných jarních a letních dnů hosté ocení jistě naši oázu klidu – terasu na prvním nádvoří, ze které mohou obdivovat průčelí barokního paláce. Pro uzavřenou společnost či privátní jednání je možno využít nerušenou pohodu některého z privátních salonků. Pro milovníky doutníků je k dispozici cigar club. V Atelieru také dbáme na spolupráci kuchařů se sommeliéry a tomu odpovídá vinný lístek s výběrem klasických gastronomických vín z tuzemska, Francie a dalších evropských zemí. Na servis používáme sklenice značky Riedel.

 

Mirek Kalina

Mirek Kalina pracoval  jako šéfkuchař nebo na jiných pozicích v předních českých restauracích jako Bazar, Aqua, Kampapark, Šípek Bistrot, ADA a restauraci pražského hotelu Hoffmeister. Absolvoval řadu zahraničních stáží včetně tří restaurací, které jsou držiteli hvězdy v průvodci Michelin – ORO v Norsku a Krone (*) v Německu (*)  a především v legendární tříhvězdičkové Les Prés d‘Eugenie u uznávaného šéfkuchaře a jednoho ze zakladatelů nouvelle cuisine (francouzské nové kuchyně) Michela Guerarda.

Vít Hepnar

Vít Hepnar začínal svoji kariéru ve Francouzské restauraci Obecního domu. Jako sommelier se plně etabloval v jedné z nejpopulárnějších pražských restaurací 90-tych let,  v Rybím trhu. Následně se stal spoluzakladatelem gourmet restaurace Le Terroir. Během své kariéry získal mnohá ocenění v sommelierských soutěžích, ze kterých si nejvíce považuje Trophée Ruinart a Burgundský hrozen. Vít Hepnar je členem degustační komise měsíčníku Wine & Degustation, jehož je i pravidelným přispěvatelem. Je též partnerem společnosti Gourmet Services, s.r.o., dovozcem vybraných francouzských vín a dodavatelem exklusivních rautů.